Samo je jedan način da budete sigurni da vas neće prevariti: uz puno truda i razgovora čuvajte ljubav i stvorite ugodan brak ili vezu u kojoj ćete uživati i jedno i drugo.

Ipak, budite na oprezu događaju li se kod vas ovakve slične stvari.

Deset znakova prevare:
1. Fizičko udaljavanje
Jedan od prvih znakova prevare ili pomišljanja na prevaru, je zapravo fizičko udaljavanje. Vaš suprug ili supruga izbjegava biti uz vas, konstantno izmišlja nove izgovore ili razloge zbog kojih mora negdje otići ili se zadržati na svom poslu. Pomisao na zajednički vikend ili ljetovanje kod njih izaziva vidljivu odbojnost i nervozu, i rezultira smišljanjem originalnih isprika koje pojašnjavaju zbog čega to nije dobra ideja. Ovo je činjenica na koju morate obratiti pažnju, a fizičko udaljavanje bi mogli da bude i prvi znak da vas vara ili se sprema prevariti.

2. Emotivno udaljavanje, prigovaranje i nervoza
Sljedeći korak prema sve većoj provaliji među vama je povlačenje u sebe i emotivno udaljavanje, vaš se suprug il isupruga ili partner ili pertnerica sve više udaljavaju od vas, zamišljeni su ili razdražljivi. Onda kad ih pitati šta im je o čemu razmišljaju, ne kažu ništa ili izmisle neki nevezani bezvezni izgovor. A poslije nekog vrema više se niti ne trude da smisle odgovor, već se nervozno otresaju i traže da ih prestanete gnjaviti.

3. Totalna apatija
Koliko god bila neugodna učesta prebacivanja, nervoza i prigovora koje dobijamo od svojih partnera, nema sumnje da je jednako loš znak potpuna apatija i pomirenost sa svi što napravimo.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno