Luigi Marquez je 56-godišnji čovjek koji je doživio nešto što nije niko dosad. Naime, on je ribar koji je spletom okolnosti završio u utrobi kita. Svi su se pomirili s tim da je već mrtav ali on se nekim čudom pojavio kroz tri dana i ispričao svoju priču.

Išao je u ribolov kao i svaki drugi dan. Ali taj dan je bilo veliko nevrijeme i pao je u more. Stržari su ga pokušali naći ali bezuspješno. Nakon što su se pomirili da ga neće naći obavjestili su njegovu ženu.

Ona je to loše podnijela ali nakon toga je uslijedilo čudo. Njen muž se nakon tri dana pojavio na vratima. Ono što joj je ispričao ostavilo je bez riječi. Boravio je u stomaku kita i sve što je imao bili su obroci koje je kit jeo tj. sirovu ribu i svijetlo iz njegovog vodootpornog sata.

Nikad neće zaboraviti ogavni miris sadržaja iz želiuca kita. Kako on kaže kupao se tri dana nakon toga kako bi izbacio smrad iz kože. Nekim čudom kit ga je izbacio iz utrobe nakon čega se uspio spasiti. Rekao je kako mu je bilo iznimno hladno i da nikom ne bi poželio isto iskustvo.

 

Preporučeno
Loading..