Svi smo dobro upoznati sa ambalažom suncekretovog ulja. Kada otvorimo flašu, prvo što uradimo jeste da bacimo onaj zaštitni čep koji ugledamo nakon što odvrnemo plastični. Da li ste se ikada zapitali čemu taj zaštitni čep zapravo služi?


Dosta vas zapravo nije uopšte ni pomišljalo na to da li taj čep nečemu služi i većina vas odmah nakon otvora baci u kantu – ali, na njegovu svrhu nam je pažnju skrenula blogerka @saravlahvurusic.
Sara piše o roditeljstvu, ali često i objavljuje o korisnim trikovima za domaćinstvo.

Na poznatoj društvenoj mreži TikTok je objavila video gdje je mnoge raspametila – objasnila je svrhu zaštitnog čepa, da on nije za bacanje nego da se iskoristi za druge svrhe.
Čep treba samo okrenuti i staviti nazad na otvor flaše, jer tako manje ulja izlazi kada ga sipate na željeno mjesto. Sara na videu pokazuje kako umjesto što je čep odložila u reciklažu, zaštitni čep sa dijelom za povlačenje je okrenula te ga je tako “naopako” ponovno vratila na otvor flaše. Zatim je pokazala kako kada postavite tako čep, on smanjuje i kontrolira mlaz prilikom izlijevanja ulja iz flaše.

Naime, neki su čak skrenuli pažnju na to da ima mogućnosti da čep ispadne u tavu ako jače nagnemo flašu – Sara je naravno testirala i ispostavilo se da je ta informacija tačna.

“25 godina nisam znala čemu on služi i da uopšte ima svrhu nečega. Koliko ste godina imali kada ste saznali za ovu informaciju?”, pitala je svoje pratioce.

Ovu pravilnu upotrebu možete vidjeti i u ovom videu:

Preporučeno