Na društvenim mrežama jako često imamo priliku da čitamo neke zaista nevjerovatne priče, a u našem današnjem članku vam donosimo jednu takvu koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Naime, Stipo Jeleč je odrastao u strogo patrijarhalnoj porodici, a od druge djece je saznao da je njegov otac imao još jednu kćerku, ali on o njoj nikad nije govorio. Cijelo djetinjstvo je sanjao o tom susretu, a onda je 1984. godine sasvim slučajno dobio priliku da je upozna. Njeno ime bilo je Dragica.

Nakon tog susreta, vidjeli su se još samo par puta, a onda je Stipe otišao u Sloveniju, a Dragica je završila pak u Beogradu. Stipe se sve vrijeme raspitivao za svoju sestru, ali povratne informacije nije bilo. A onda je jednog dana čuo jednu reportažu o majci i kćerci koje su živjele u užasnim uslovima, u zahrđalom vagonu trolejbusa, bez vode i bez kupatila. Prepoznao je svoju sestru i znao je da joj mora pomoći.

On je odmah pomoću novinara krenuo u potragu, a kada su se konačno sreli, shvatili su koliko su nedostajali jedno drugome, te da su jako slični bez obzira što je život za njih imao jako drugačije planove.

Tako je Stipe sagradio sebi kuću kada je imao 21 godinu, a ona je posljednje tri decenije provela u takvim uslovima. U nastavku vam donosimo video prilog u kojem ćete moći da saznate više o ovoj priči koja je sve ostavila u suzama. Evo o čemu su njih dvoje pričali kada su se sreli.

Preporučeno
Loading..