Šestog decembra 2020. godine napustio nas je legendarni narodni pjevač Džej Ramadanovski.

Preminuo je od posljedica srčanog udara, a prije tri godine je imao operaciju srčanih zalisaka u Austriji. Kako kažu prijatelji blisku njemu, nije se čuvao, nije čuvao svoje zdravlje, morao je smršati, a on se samo još više udebljao u doba korone, a sve je to samo opteretilo njegovo srce.

Na beogradskom Novom groblju je danas održana četrdesetodnevni pomen legendarnom pjevaču Džeju Ramadanovskom, koji je, kako smo već napomenuli preminuo šestog decembra.

U Aleji zaslužnih građana, na Džejevom grobu su danas se okupili njegovi najmiliji, kćerka Ana i Marija, koja je došla u pratnji svog supruga, pjevača Adila Maksutovića, bivša supruga Nada, i Andrijana, žena sa kojom je pjevač živio zadnjih godina, a koja je ujedno bila njegova partnerica i menadžer i koja ga je našla mrtvog u stanu. Pomenu legendarnom pjevaču je prisustvovao i njegov jako blizak prijatelj i kum Zoran Jagodić Rule, ali i pjevač Stevan Anđelković.

Nakon što su se porodica i prijatelji okupili, na groblju je imam obavio vjerski obred koji je bio adekvatan za ovu namjenu.

U toku molitve, kćerke Ana i Marija su se trudile da budu pribrane, a uz Anu je bio i njen sedmogodišnji sin Adrijan, Džejev stariji unuk. Još uvijek je nestvarno da ovog slavulja više nema, da nas je napustio, mada, na svu sreću ostale su nam sve njegove pjesme u amanet, da ih pjevamo i da ga se na taj način sjećamo.

Preporučeno