Čini se kao da je nemoguće misija u današnjem svijetu biti u dravoj ljubavnoj vezi.

Uprkos mišljenju mnogih, svako bi želio da bude u zreloj i zdravoj vezi. Nekog ko će je razumjeti, podržavati i voljeti uprkos svemu što bi se dešavalo. Zdrave veze se razlikuju u velikoj mejri od nekih prolaznih afera, a danas vam otkrivamo na koji način da ih prepoznate.

Zdrava veza je ona u kojoj partnerima ne treba veza, nego je oni žele
Kada se potreba za ljubavnom vezom ispriječi ispred želje tada osoba postaje nesigurna u sebe i sve oko sebe, a posebno svog partnera. Tada osoba ima običaj da misli da njen život neće imati nikakvog smisla ako je partner napusti, za razliku od ovakvog razmišljanja osobe u zdravoj vezi se ne bave ovakvim temama.

Osobe u zdravoj vezi ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo
Jedna od glavnih odlika zdrave veze je sposobnos obje strane da se svaki dan trude jedno oko drugog. Lako ćete prepoznati osobe koje su u zdravoj vezi zbog toga što se one uvijek trude da prijatno iznenade svoju voljenu osobu.

U zdravoj vezi nema dominantnog partnera
Ukoliko vam je bitno ko je u pravu i ko ima završnu riječ, vrlo je vjerovatno da se ne nalazite u najzdravijoj ljubavnoj vezi. Ak oje zdrava veza tu nema dominantnih pojedinaca. U zdravim vezama partneri odluke donose zajedničkim snagama i uvijek nastoje da podrže jedno dru bez obzira na situaciju.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno