Bridget je inače majka dvoje djece. Kada se radi o kućnim poslovima, uvijek se za pomoć obrati svom mužu. Međutim, on je na vojnom zadatku trenutno pa se morala prepustiti sama sebi. Nedavno joj se pokvatila peć pa su zbog toga ostali bez grijanja. Kako se spuštala noć, tako se spuštala i temperatura, pa se stoga odlučila pozvati majstora. Dok je on popravljao pež, majstor Paul i Bridget su razmjenjivali informacije o njihovim životima.

Rekla mu je kako bi inače njen suprug popravio bilo koji jvar koji se desi u kući, ali ga trenutno nema jer ga je vojska poslala na novi zadatak. Paul ju je čitavo vrijeme sa strpljenjem i pozornošću slušao, a kada je završio, uručio joj je račun. Onog trenutka kada je pogleda u račun i vidjela cifru, Bridget je ostala bez teksta. Na raćunu je pisalo: “Nema grijanja. Večernja posjeta. Popust za vojni zadatak”. U žarkoj želji da mu se barem na neki način oduži, objevila je račun na svom Facebook profilu te na taj način pohvalila Paula, koji je inače vlasnik tvrtke koja servisira peći. “Ovo će vjerovatno biti malo duža priča, ali bih željela da pohvalim tvrtku Betlyn grijanje i hlađenje. Prije nekoliko noći sam sa dečkima ušla u potpuno hladnu kuću. Bilo je minus 20. Kada dotadašnje mjere nisu proradile, nazvala sam Betlyn vjerujući kako ću dobiti govornu poštu, ostaviti poruku i da ću morati da trčim do prve trgovine da kupim grijalicu.

Međutim na moj poziv je odgovorio vlasnik firme Paul, koji mi je sa velikim strpljenjem objasnio šta sve moram da uradim kako bi popravila peć. Kada ništa od toga nije uspjelo, morao je da dođe sam da se lično uvjeri o čemu se radi” napisala je žena. U međuvremenu smo pričali o našim životima pa sam mu tako spomenula da mi je muž vojnik i da je trenutno na zadatku. Kada je završio pitala sam ga koliko će sve to koštati, a on mi je uručio račun na kojem je pisalo 1 dolar. Također mi je rekao da se zahvalim svom suprugu.

Preporučeno