Kada uđemo u tuđi dom, normalno je da primjetimo neke sitnice na koje su ukućani već davno prestali da obraćaju pažnju.

Onda kada gosti uđu u naš dom, oni će primjetiti ono na šta mi uopšte ne obraćamo pažnju, ali ove sitnice mogu da u potpunosti šokiraju naše goste. Zbog ovoga će pomisliti da ste škrti, siromašni pa čak i aljkavi.

1. Iznosane i otrcane papuče
Možda su vama stare papuče jako udobne i ne biste ih zamijenili ni za šta na svijetu, ali one mogu da sablazne vaše goste. Većina nas vrlo često mijenjaju obuću, ali kućne papuče vrlo rijetko, jer, ko će njih da vidi? Ali kada vam dođu gosti, ponudite im nove papuče, bez obzira na to što znae da su vaše stare papuče dosta udobnije. Dobro bi bilo da imate posebne kućne papuče koje su samo za goste, kako ne biste imali ovaj problem kada vam dođu.

2. Ostaci sapuna u posudi na lavabou
Možda vama izgleda bacanje malog komadića sapuna kao rasipništvo, ali danas je sapun toliko jeftin da je prava šteta da se ruke peru sa malim komadićima. DAnas, kada je pranje ruku jedino što nas dijeli od zaraze, gosti će nedostatak sapuna u vašoj kući da shvate kao prvi znak aljkavosti, a onda i neimaštine.

 

3. Obijeno emajlirano posuđe
Vrlo vjerovatno ste emotivno vezani za emajliranu šolju iz koje ste kao dijete pili mlijeko, ali ako je ona napukla i obijena, nije zdravo da je koristite, a isto tako odaje utisak krajenjeg siromaštva u vašoj kući.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno