Veliki broj nas misle da ih nesreće i loše stvari koje im se dese, stalno prate tako da na kraju posumnjaju da je neko zloban bacio neku crnu magiju ili nas je ukleo. Ako ste i vi jedna od tih osoba, i imate osjećaj da na vas djeluje crna magija, naročitu u vašem domu, potrebno je da uradite samo jednu stvar. Postoji nekoliko tehnika da se utvrdi da li na nekom mjestu zrači negativna energija, a najjednostavniji način da se to otkrije je uz pomoć čaše vode.

Svako od nas zrači nekom dozom energije koja se zadržava na mjestima gdje boravimo i na stvarima kojima se služimo. U našoj kući se miješa nekoliko različitih energija svih ukućana i može se desiti da ukupna energija u domu bude jako negativna, kao rezultat zbira više njih. Negativna energija uzrokuje razne probleme od stresa, zdravstvenih problema, financijskih poteškoća i dr. Ako se takve stvari dešavaju i vama, odmah otkrijte gdje se u vašem stanu nakuplja negativna energija i završite s tim jednom za sva vremena.

Uzmite običnu čašu koja je napunjena sa vodom, i potrebno je da je ostavite u prostoriji u kojoj smatrate da se nakuplja negativna energija. Čaša ne smije da se pomjera tokom 24 sata, a ukoliko primjetite da mjehuriće ili da je voda na neki način zamućena onda u sobi vlada negativna energija. To znači da je časa sa vodom apsorbirala svu negativnu energiju, i u tom slučaju ovaj postupak je potrebno ponavljati svaki dan dok se situacija ne stabilizuje.

Preporučeno