Neke od znakova je nažalost jako teško prepoznati, ali ukoliko čujete ove rečenice, moramo vam saopštiti da su vaši strahovi potvrđeni.

Ako vas počasti sljedećim rečenicama, vjerovatno ste mu počeli hladiti. Možda ćete biti razočarani nakon ovoga, ali barem ćete znati kakve su mu namjere.

“Stvarno te volim”

Čim počne isticati da vas “stvarno” voli, zapravo želi manipulirati vama. Ako kaže „volim te“, onda vas zaista voli, ali riječ „stvarno“ znači da se osjeća krivim zbog nečega što nije smio učiniti i pokušava vas uvjeriti da te i dalje voli.

“Ne moram ti polagati račune”

Ovo je krajnji pokazatelj da on nešto krije i da ne želi da to znate. Naravno, nećete objašnjavati svaki detalj iz vašeg dana, ali ako na vaša pitanja bude odgovoreno ovom rečenicom, to može značiti da više gaji iste osjećaje prema vama.

“Radi šta hoćeš”

Pitali ste ga da vas savjetuje o važnom pitanju, a on vam odgovara ovom rečenicom? Možete biti sigurni da je postao ravnodušan i da se polako udaljava od vas, ali vam nema hrabrosti to reći.

“Previše razmišljaš”

Ovom rečenicom želi ponovo izazvati krivnju što se uopšte usuđujete gnjaviti ga sa svojim problemima.

“Ako ti se ne sviđa nađi nekog drugog”

Opet jedan od znakova manipulacije koji vam zapravo govori da ne namjerava mijenjati svoje loše navike koje vam štete kao paru. To također pokazuje da ga nije briga za vaše mišljenje, a u konačnici ni za vas.

“To je tvoj problem, a ne moj”

Ova rečenica šalje poruku sličnu „radi šta želiš“ jer pokazuje da ga ne zanimaju vaši problemi kao ni da vam nema namjeru pomoći. Na takvog čovjeka se ne možete više pouzdati.

Preporučeno