Ono što je dovoljno jeste da u kantu sa vodom dodate samo par kapi ovoga.

Vjerujemo da ste čuli za glicerin i za njegovu primjenu u medicini, poljoprivredi, prehrambrenoj industriji, kao i kozmetologiji. Ali, da li ste znali da je glicerin efikasan i u svakodnevnom životu. Na primjer, uz pomoć glicerina, čišćenje kuće postaće prava pjesma.

Evo pet načina na osnovu koji možete glicerinom očistiti vašu kuću:

1. Blistavo čisti podovi
Kako biste brzo i efikasno očistili svoje prlajve podove, samo dodajte par kapi glicerina u kantu sa vodom.

2. Riješite se prašine i to na duge staze
Kako biste ovo uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite sve površine koje imate. Prašinu nećete vidjeti najmanje deset dana, a ova metoda za čišćenje se koristi i u muzejima.

3. Uklanja fleke sa odjeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i onda isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Kako biste uklonili fleku od čaja, čokolade ili kafe, samo napravite smjesu od soli i glicerina, nanesite na fleku i poslije pola sata operite fleku.

4. Pravilno održavanje kožni namještaj
Ako ste kožni namještaj izgrebali, samo ga prebrišite čistom pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ovaj postupak ponovite dva do tri puta.

5. Prozori
Pomiješajte etil alkohol i glicerin u razmjer 1:10 i ovom smjesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, a ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Preporučeno