Ukoliko pomogneš bubu koja se izvrnula na leđa da se okrene i ode, sedam svojih grijeha si okajao.

U raznim narodima se pa tako i kod nas, još iz drevnih vremena zadržalo mnogo takozvanih pretkazanja koja se danas uglavnom smatraju praznovjerjem.

Znamenja odnosno pretkazanja su oduvijek privlačila pažnju svih astrologa, religioznih sljedbednika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije baš tako lako. Zbog čega prelazak mačke preko ceste i prelet vrane s lijeve strane donose nesreću, da li je uvijek tako i pod kojim okolnosima?

Jedno od objašnjenja se nalazi u drevnom vedskom spisu Šrimad Bhagavatamu: naša materijalna stvarnost i percepcija svijeta pomoću gledanja, mirisanja, kušanja i slično se postupno razvija iz suptilnog stanja uma u grubu stvarnost kad duša uz pomoć ega unese svoju svjesnost u materijalnu energiju.

Zbog toga i stoji izjava da je materijalno postojanje vrsta sna. U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija, isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to uz pomoć nepovoljnih znamenja ili pojava. Određene suptilne misli ili događaji se postupno vode do grubih rezultata.

Sve to počinje od percepcije. Povoljne energije u vrlini donose povoljne rezultate, a one u neznanju i tami donose obično negativne rezultate.

Miješanjem ovakvih odlika se postupno očituje određeni događaj, ali prije toga nastaju simptomi, kao što kod tijela, prije nego što oboli, dolazi do određenih znakova.

Shvaćanje svih znakova iz prirode zahtijeva određenu intuiciju. Kako sve to funkcioniše može se vidjeti na jednom primjeru.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno