Vjerovatno se svima bar jednom u životu desilo da imaju problema sa začepljenjem wc školjke i osim što je sam po sebi jako neugodan, njegovo rješenje istog, zna biti jako skupo.

Kako biste izbjegli zvanje profesionalaca i davanje velike količine para, ovaj problem jednostavno možete riješiti sami i ti samo jednim pomagalom iz kuhinje.

Dakle, uz pomoć plastične folije možete ukloniti začepljenje vaše wc šolje.

Postupak je sljedeći:
Kako biste ovo učinili, zamotajte površinu wc školjke plastičnom folijom i dodatno zalijepite rubove ljepljivom trakom. Nakon toga, pustite vodu, a u tom postupku plastična folija bi se trebala napuhati.

Poslije toga morat ćete par puta da pritisnete foliju. Akumuliranim zrak ispod trebao bi gurnuti začepljenje u kanalizacije i tako riješiti vaš problem. Nakon ovoga odvodi će biti otpušeni te dugo nećete imati problema sa istim. Ukoliko vam se desi da se wc šolja ponovo začepi, možete da ponovite proces.

Najbolja stvar od svega je što nećete štetiti svoje zdravlje, i što vam neće trebati majstor kako bi riješili ovaj problem, naravno na kraju, nećete morati davati brdo novca za te iste majstore, koji skoro na isti način rješavaju ove probleme.

Za prevenciju, kako bi spriječili ovo stanje, možete koristiti jače preparate, kao što su domestos ili preparat sličan tome, čisto kako bi održavao odvode čistim. Pokušajte da ne bacate toaletni papir u wc šolju, zbog toga što i on uveliko utiče na začepljenje wc šolje.

Preporučeno