Učesnica rijaliti programa “Parovi” Dina Galorini, je kćerka srpske ljepotice i ratne heroine Ljilane Žikić Karađorđević.

OVa pjesnikinja, glumica i dobrovoljac Vojske Srbije je poginula pije dvadeset godina kod sela Ljubenić, kraj Peći. Dala je život za otadžbinu i ostavila svima svoje stihove u amanet, a oni će ostati urezani u srpskoj historiji. Ova ratna heroina je stradala prvog aprila 1999. godine kod sela Ljubenić kraj Peći kad je, kako je zapisano u ratnom dnevniku 125. motorizovane brigadde grupa vojnika upala u terorističku albansku zasjedu.

Pored Ljiljane su te noći poginula još dva pripadnika srpske vojske, a u jednoj svojoj pjesmi Ljiljani je uspjelo da opomene svoj narod da je vrlo važno da sačuvamo bar zrno stida.

ODlikovana je ordenom u oblasti odbrane i bezbjednosti prvog stepena, ona je bila neustraživa žena koja je bila spremna da svoj život da za svoj život za svoju zemlju, a sjećanje na nju i dalje živi zahvaljujući njenim nasljednicima.

Bila je majka šestero djece, a njena kćerka Dina Galorini najviše se trudi da očuva sjećanje na nju, te je pred kamerama često znala reći: “Mediji treba da pišu o njoj što više, nije što je bila moja majka, ali ona – je prava heroina. Porede je sa Milunkom Savić, a o njenom herojstvu govori sama činjenica da je život dala za svoju domovinu”, kazala je Dina za koju kažu da je ljepotu naslijedila od majke koja je bila pobjednica za Miss Srbije danve 1978. godine.

I Dina je isto tako osjetila surovost života i borila se hrabro, tako je ostala skoro sama, ali joj je kako kaže, u velikom broju stvari pomogla država.

Preporučeno