Svi smo svjedoci da se u zadnje vrijeme sve se više dešavaju razne nesreće i prirodne katastrofe koje su sve gore i gore iz godine u godinu te sve češće u tim katastrofama i nesrećama, nažalost imamo i ljuske žrtve.

Nedavno je tako Hrvatsku pogodio jak zemljotres u kojem je napravljen velika materijalna šteta, poginulo je par osoba, a najviše su stradala tri mjesta, Petrinja, Sisak i Glina. Ovog puta nam i iz Austrije stižu jako loše vijesti.

U eksploziji koja se desila jučer ujutro i u kasnijem urušavanju jednog dijela stambene zgrade u austrijskom gradiću Langencersdorf, je poginula jedna osoba. Jako brzo su na lice mjesta stigli i vatrogasci i kola hitne pomoći ali i policija, a vatrogasci su par sati pokušavali da ugase požar koji se pojavio poslije eksplozije i poslije višesatnih napora uspjeli su da pronađu muškarca za kojeg se znalo da je bio na mjestu ove eksplozije, ali nažalost 60. godišnji muškarac je pronađen mrtav.

Poslije eksplozije policija je pokušala da stupi u kontakt sa svim stanarima urušenog dijela zgrade, te je brzo ustanovljeno da ne može da kontaktira jednog muškarca, a za čiji se telefon znalo da je u zgradi.

Ovaj muškarac se našao ispod urušenog dijela zgrade, pošto je eksplozija odnijela cijela dva gornja dijela zgrade. U eksploziji je povrijeđeno ukupno šest osoba, od čega je jedna osoba u teškom stanju. Trenutno se istražuje uzrok eksplozije, a zbog opasnosti od daljeg urušavanja stanari su iseljeni, te su smješteni kod prijatelja ili rodbine, a oni koji nisu imale te opcije su smješteni na druge lokacije.

Preporučeno