Jako često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo razne priče koje nas pak i nerijetko znaju ostaviti bez riječi. Baš kad pomislite da ste se svega nagledali po internetu, te da vas ništa više ne može iznenaditi, pojavi se neka nova situacija koja sve ostavi bez riječi. Jednu takvu vam donosimo i u našem današnjem članku, a možemo vam garantovati da nešto ovakvo još niste imali priliku da vidite, te da ćete se na kraju smijati do suza.

Ova originalna priča već duže vrijeme kruži u regionu, a pretpostavlja se da se dogodila negdje u Srbiji. Nikakva novost nije da neki ljudi još dok su živi plate kamenorescima da im urade nadgrobni spomenik, kako se poslije njene smrti, njeni članovi porodice ne bi morali da brinu o tome ili da ako nije imala potomaka, da se pobrine da ipak dobije dostojno mjesto gdje će provesti vječnost.

Tako je neki kamenorezac na njenom nadgrobnom spomeniku ispisao njene ime, a kako je baba Zorka bila rođena 1914. godine, ispisao je i „1914. – 19“, te je očekivao da kada vrijeme dođe, da će njeni članovi porodice samo trebati da dodaju zadnje dvije cifre godine u kojoj je ona preminula. Ipak, situacija se nešto drugačije odvila, te je i u smrti baba Zorka zeznula svog majstora. U nastavku pogledajte kako to njen spomenik danas izgleda, a poslije toga će vam sve biti jasno.

Komentari na društvenim mrežama su dolazili sa svih strana, te se svi slažu da im je ovo u svakom slučaju popravilo dan.

Preporučeno
Loading..