Čuveni Đorđe Balašević koji je svojim umjetničkim stvaranjem brisao gradnice u atlasima i koji je ujedinio cijeli region, vječnu inspiraciju i ljubav za stvaranjem pronalazio je u svojoj porodici, svojoj supruzi Oliveri, kćerkama i sinu.

Olivera i Đorđe su sina dobili 1994. godine i to uprokos poteškoćama koje su imali za začetkom i trećeg djeteta. Ipak, oon je unio dodatnu draž i radost u čitavoj porodici. Krajem 2019. godine Aleksa je zaprosio svoju djevojku u Izraelu, ali tome nije prisustvovao niko od njihovih članova porodice. Ipak, radost u domu Balaševića bila je tada ogromna, neizmjerna.

-Šest mjeseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to se desilo baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo ovaj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lijep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim ovaj prsten. Sada čekamo blagoslov za samo vjenčanje, odnosno za bračnu tajnu. Volio bih da crkveno vjenčanje bude isto i u Svetoj zemlji. Ljudima u današnjem vremenu ovo je možda neobično, s obzirom da se danas sve manje i manje vjenčava i u crkvi – ispričao je Aleksa Balašević za magazina “Gloria” nakon vjeridbe.

Nažalost, Đorđe Balašević nije dočekao vjenčanje svog nasljednika. Bolest je bila jača, ipak uspomene porodici i radost koju su godinama dijelili niko ne može oduzeti.

Đorđe Balašević je u intervjuu koji je dao godinu dana po rođenju svog sina mnogima izmamio osmijehe na licu pričajući o tome koliko je Aleksino rođenje promijenilo cijelu njegovu porodicu.

Preporučeno