Legenda narodne muzike i jedan od najvećih pjevača ikada na prostoru Balkana Šaban šaulić, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koju je doživio u Njemačkoj. Naime, prema pisanju srpskih medija radi se o teškoj saobraćajci a doktori su izgiubili bitku za njegov život.

Naime, vijest o smrti pjevača potvrdio je njegov zet Bata Marković izjavivši da je cijela porodica u šoku.
Naime, Šaulić je automobilom krenuo prema aerodromu kada je doživio nesreću.
Navodi se da automobilom nije upravljao pjevač već vozač te da se u automobilu nalazio i pjevačev kum.

Saobraćajka se dogodila u blizini grada Bielefelda gdje je imao koncert.

U bolnicu je pjevač dovezen u kritičnom stanju i teškim ozljedama. Usljed zadobijenih teških tjelesnih povreda pjevač je podlegao. Zasada ne postoje detaljnije informacije.

Šaban Šaulić (srpski ćirilica: Šaban Šaulić, 6. septembar 1951. – 17. februar 2019.) bio je srpski narodni pevač. Njegova karijera koja traje više od pet decenija i njegov prefinjeni baritonski vokali proglasili su ga jednim od najistaknutijih srpskih vokalista pop-folk žanra.

Šaulić je poginuo u saobraćajnom udaru 17. februara 2019. godine.

Šaulić je rođen u Šapcu, Srbija. Njegova majka Ilduza Demirović bila je iz Bijeljine, Bosna i Hercegovina. Otac mu je umro dok je Šaulić bio u Australiji na obilasku novogodišnjeg praznika. Sutradan nije mogao da prisustvuje sahrani svog oca, i često je govorio da nikada neće moći da se pomiri sa tom činjenicom.