Vjerujemo da su se svi bar jednom u životu susreli sa problemom zapušavanja odvoda.

Ali na svu sreću i za to ima riješenje. Tekućinu koja će u potpunosti očistiti odvode možete napraviti i sami, a proizvode već imate u kući. Kako je u porpunosti prirodna, sipajte je jednom sedmično, a može se koristiti za kuhinju ali i za kupaonicu.

Ono što vam je potrebno je sljedeće:
– papirnati ubrusi
– 1/4 šoljice sode bikarbone
– 1/4 šoljice soli
– 1/4 šoljice praška za pecivo
– dvije šoljice kipuće vode

Postupak je sljedeći:
1. Za početak navucite rukavice i ubrusima dobro očistite oko odvoda i sam odvod.
2. U posudi pomiješajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će sve naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo da očisti željezo. Protresite mješavinu i polovicu ulijte u odvod.
3. Nakon toga ulijte kipuću vodu i pustite neka mješavina djeluje u cijevima otprilike jedan sat. Poslije toga isperite sve hladnom vodom.
4. Ukoliko ova čarobna mješavina nije proradila još uvijek, dodajte jednu šoljicu sode bikarbone i jednu šoljicu vinskog octa. Kada se pomiješaju, stvaraju pjenastu masu koja će sigurno da u potpunosti odčepi odvod. Za najbolje rezultate pustite neka sve djeluje preno noći pa ujutro ulijte kipuću vodu.

Najbolje od svega je što je svaki proizvod dostupan svakome, i ne štete vašem zdravlju tako da ga možete koristiti kada god imate problem sa zapušenim odvodima. Neće vam više trebati majstor, tako da ćete i na taj način uštediti dobar dio novca.

Preporučeno