Napokon ćete moći da odahnete i zaboravite na mukotrpno trljanje i ribanje pločica, jer su domaćice otkrile recept za idealno domaće sredstvo za čišćenje sanitarija.

Osim toga što ćete pomoću ove mješavine moći da očistite sve sanitarije, ovo sredstvo je isto tako izuzetno efikasno i kod uklanjanja buđi i kamenca, koji se neprestano skupljaju kako na fugama tako i na pločicama.

Od sastojaka će vam biti potrebno slijedeće:
– sedam čaša vode
– trećina čaše soka od limuna
– pola čaše sode bikarbone
– četvrtina čaše alkoholnog sirćeta.

Postupak je slijedeći:
Najprije treba uliti sedam čaša vode u lavor, a ukoliko ga nemate, možete u ovu svrhu da iskoristite i neku staru posudu koja vam više ne treba. Poslije toga, dobro umiješajte i sodu bikarbonu, limun i na kraju sirće.

Vrlo brzo ćete primjetiti da se dešava hemijska reakcija i sredstvo je tada spremno za korišetnje kad ono prođe. Čišćenje kuće poslije ovoga više nikada neće biti isto i više nikada nećete morati kupovati hemikalije koje vam mogu naškoditi i zdravlju.

Osim toga, svoje drvene podove možete pretvoriti iz bezličnih u blještavo sjajne uz pomoć ovog domaćeg proizvoda za čišćenje podova od drveta. Ovo ekološko i veoma efikasno sredstvo možete napravite ukoliko pomiješate par šolja sirćeta, sapun i par drugih sastojaka za čišćenje. Sve ovo pomiješajte i očistite podove te gledajte kako oni postaju sjajni.

Kako da česmama vratite blještavost? vrlo lako, uz pomoć šarafcigera, vode s deterdžentom i štapića za uši. Tako ćete očistiti svu prljavšitnu koja je nakupljena ispod ručica od česme.

Preporučeno