Brojne zvijezde iza sebe imaju neku priču koja nas nerijetko ostavi bez riječi, možda čak i rastuži, ali u našem današnjem članku vam donosimo jednu od najtužnijih priča kada su u pitanju pjevači i muzička scena generalno.

Svi oni koji su odrastali u sedamdesetim i osamdesetim godinama vijeka koji je iza nas sigurno znaju ko je Đurđica Barlović, kako se o ovom imenu pričalo u svim dijelovima bivše Jugoslavije. Atraktivna pjevačica koja je bila dio grupe Novi fosili, je zajedno sa njima otpjevala neke od najvećih hitova, a oni ni dan danas nisu pali u sjeni, iako je od toga prošlo mnogo godina.

Kako god, život je okrutan, pa je tako Đurđica baš onda kada je njena karijera bila na vrhuncu, a na Balkanu nije bilo osobe koja nije znala njeno ime, ona je preminula. Naime, sve se dogodilo iz vedra neba. Đurđica se odmarala i uživala na plaži, da bi joj samo u jednom trenutku pozlilo.

Iako su je brzo prebacili do hitne, ni ljekari nisu mogli ništa da urade po ovom pitanju, nego su samo kasnije otkrili na obdukciji da je Đurđica preminula od posljedica moždanog udara. Bio je to jako tužan dan za cijeli region, a o njenom talentu se i dan danas može govoriti.

Tako se njena priča prerano završila, ali njeno ime i njene pjesme i dalje žive, te sumnjamo da će u skorije vrijeme takvi dragulji da padnu u zaborav ili se barem tome možemo da nadamo sve ovo vrijeme. Da li ste vi znali ko je Đurđica Barlović do ovog trenutka?