U devedestim godinama, jugoslovenska muzička scena je imala brojne zvijezde koje su žarile i palile gdje god da bi otišle u regionu, ali je veliki broj njih odlučio da odustanu od svijeta showbizza kako nisu mogli da podnesu sve mane koje su dolazile uz njega, kao i teret koji se očekivalo da oni mogu da nose. Jedna od pjevačica koje su na vrhuncu svoje karijere pobjegle od svega toga je i Svetlana Ceca Slavković, koja je obilježila devedesete, ali i početak 2000-tih godina na domaćoj muzičkoj sceni.

Brojne njene pjesme su i dan danas veliki hitovi, a smatra se da je upravo ona bila ta koja je započela etno-pop muzički talas prije dvije decenije u našem regionu. Bila je jako popularna, a onda je jednostavno odlučila da sve to baci niz vodu i da nestane sa estrade. Ceca je inače bila u vezi sa Željkom Joksimovićem, iako je ona tad bila daleko popularnija od njega.

Zajedno su i sarađivali, te su radili i na njenom albumu „Tajna“ koi je kasnije odlično prošao kod publike. Ipak, kako joj se nije dopadao medijski pritisak, odlučila je da ne želi da bude žrtva, te je jednostavno odustala od tog dijela svog života.

Priznala je da se nikad nije požalila zbog svoje odluke, a danas radi u muzičkim studijima sa pjevačima kao dio vokalne produkcije, te uživa u svom poslu. Uspjela je da se skloni što dalje od kamera, ali je ipak muzika bila i ostala jedina ljubav u njenom životu, pa je morala da se bavi upravo njom.

Preporučeno
Loading..