Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo prisećamo i najpoznatijih blizanaca u srpskoj kinematografiji koji su rođeni pre tačno 93 godine. Verujemo da ste odmah prepoznali poznate srpske glumce Predraga i Dragana Lakovića. U njihovo vreme, postati glumac nije mogao svako, kao što je slučaj u današnje vreme. Obojica su imali sjajne karijere a kada bi počeli nabrajati njihove zapažene glumačke role, trebalo bi nam jako puno i dugo vremena.

Dragan Laković se u odnosu na svoga brata, proslavio sa pevanjem i snimanjem dečijih pesmica, koje su obeležile detinjstvo dece, koja su rođena 80 i 90 godina prošloga veka. Sa druge strane Predrag je bio više fokusiran na predstave, TV serije, filmove, kao i pozorišne drame. Draganove dečije pesmice se i dan danas koriste u nekim dečijim predstavama, i postale su može se reći pravi evergrin.

Mnogo je peripetija, od kako je 1990 godine preminuo Dragan, a po beogradskim kuloarima, krenula je jako tužna priča da je preminuo kao beskućnik, a da su njegovo telo našli u vozu koji je išao prema Valjevu. Sve se desilo 31 maja te godine, a cela Srbiaj je ostala u šoku. Da bi stala u kraj tim pričama, oglasila se i njihova sestra Ljiljana koja je svojevremeno rekla i sledeće:”Preminuo je 31. maja 1990. u svom domu, kao voljen suprug, otac, prijatelj i kolega. Ne razumem da neko posle 24 godine vređa mrtvog čoveka, a time i porodicu i prijatelje, kolege, pozorište u kome je do poslednjeg dana radio. Ne želim da se spuštam na nivo čaršijskih urbanih legendi” – rekla je ona tada.

Preporučeno