13. godišnji Arja Permana je sa samo 11 godina dogurao do nevjerovatnih 192 kilograma, ali je u međuvremenu uspio izgubiti 106 kilograma i bukvalno se prepolovio.

Ali, dječak se sad našao u problemu zbog viška kože, koja će mu morati biti hiruški odstranjan, tako piše Daily Mail. Dječak porijeklom iz Indonezije, kojeg se svojevremeno smatralo najdebljim djetetom na svijetu, već je sa samo deset godina imao probleme sa disanjem i kretanjem, a morao se kupati u vanjskom bazenu.

Jeo je pretežno brzu i prženu hrnu, i pio je slatke gazirane sokove. Kada mu je zbog prevelike tjelesne težine život doveden u opasnost, on je postao najmlađa osoba na svijetu kojoj je ugrađena želučna prijemosnica, a isto tako se morao podvrgnuti strogoj dijeti te je jeo samo ribu i povrće.

Danas ima nevjerovatnih 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo jako teško zbog toga što se morao odreći svoje omiljene hrane, tvrdi da je sada mnogo sretniji.

“Danas mogu da igram fudbal, odbojku, mogu se družiti sa svojim prijateljima, igrati se, kupati se u rijeci, prije nisam mogao ništa od toga. Sad sam puno aktivniji i sretniji, nisam znao prije da se ovako život može živjet.”, rekao je Arya.

Prije dvije godine, dječak je operisan, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mjesec dana poslije operacije je težio 169 kilograma.

Njegova mama kaže da je Arja još uvijek gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može da primi više onoliko hrane koliko je unosio prije same operacije.

Preporučeno