Poznati latinoamerički glumac kubanskog porijekla, Mario Simaro je jedan od najpoznatijih glumaca telenovela koje su pratili mnogi prije više od deceniju.

U serijama je bio poznat po svom mišićavom tijelu i po ulogama muškaraca koji se bori za svoju ljubav. Međutim, gledajući Maria kako sada izgleda, može se reći da je on u mogućnosti da ponovo glumi, jer je skoro pa isti uprkos tome što je prošlo petnaest godina.

On jako brine o svom izgledu pa su tako i danas mišići njegov veliki adut.

On se prvi put pojavio 1995. godine u seriji “Acapulco, cuerpo y alma” što u prevodu znači Akapulko, tijelo i duša. Nakon toga je uslijedio veliki broj sapunica – “La usurpadora” (Zlobnica), “Amor latino” (Latino ljubav), “Mar de amor” (More ljubavi) i još mnogo drugih. Domaća publika ovog glumca pamti iz kolumbijske telenovele ”Skrivene strasti”, u ulozi dobro poznatog Huana. On je bio zgodni rančer, jednog od tri brata koji su planirali da osvete smrt svoje sestre koja se stupila u vezu sa starijim čovjekom koji ima tri kćerke. Ali, momci nisu mislili na to da će im ljepota sestara ”doći glave”, zbog čega su njihovi planovi ”pali u vodu”.

Prije petnaest godina on je bio najveća požuda žena koje su ga gledale preko malih ekrana. Pored serija, on je imao uloge i u mnogim filmovima, a njegovi fanovi sigurno znaju sljedeći “The Cuban Connection” (Kubanska veza) i druge. U slobodno vrijeme on voli da vrijeme provodi sa svojim ljubimcima, a pored toga voli i da zapjeva.

Preporučeno