Muškarac iz Pnesilvanije koji je bio u karantinu u San Diegu zajedno sa svojom trogodišnjom kćerkom nakon što je bio na spomen obilježju u Wuhanu u Kini, gdje je prema njegovim riječima bio i njegov tast koji je također zaražen, počeo je toliko da kašlje za vrijeme intevjua na TV-u da mu je bila potrebna voda. Frank WUcinski nastanjen je u Kini već više od 15 godina, a oko jednog desetljeća proveo je u epicentralnom gradu, u kojem živi njegova supruga.

On i njegova supruga, koja je inače kineski državljanin, živjeli su i radili u Guangzhou, međutim, prije nešto više od tri mjeseca su se preselili u Wuhan kako bi se brinuli za oca njegove supruge nakon što joj je majka preminula. Wucinski je u petak u “Good Morning America” rekao da su ih, kada su on i njegova kćerka Annabel stigli u američku marinsku bazu Miramar u Južnoj Kaliforniji, vlasti su razdvojile i stavile u izolaciju na nekoliko dana. “Poslije nekoliko dana, Annabel se samo nakašljala pred nekim osobljem. Predložili su nam da odemo do medicinskog šatora. Iz šatora su kontaktirali CDC i rekli su nam da se hitno moramo vratiti u izolaciju u dječijoj bolnici” rekao je Wucinski.

“Dakle, tamo smo ostali samo oko 3 dana” rekao je on i dodao da su im se testovi vratili negativni. Međutim u jednom trenutku se Wucanski nakašljao usred emisije, međutim, rekao je da je to sve zbog nervoze. “Rekli su mi da sam dobro. Čak sam se testirao dva puta, i to oba puta negativno. Kašalj je izgleda samo rezultat nervoze” rekao je.

Preporučeno