30. godišnja Krečel Karter je za samo godinu dana potpuno transformisala svoj izgled.

Ona je zbog hronične bolesti, ako i sama kaže, bila vezana za krevet. Ovo ju je dovelo d o140 kilograma, a kaže da nije mogla ni da stoji na nogama duže od 45 minuta.

Ona je riješila da promijeni svoje navike i da svoje tijelo dovede u red kako bi mogla da vodi normalan život i da se stara o svojoj porodici. Ovo sve je uspjela da uradi za samo jednu godinu dana, pa je podijelila sliku iz decembra 2019. godine i decembra 2020. godine. Razlika je zaista nevjerovatna, a podijelila je i svoju tajnu.

Krečel se za početak odrekla brze hrane koju je, kako i sama kaže, konzumirala u pretjeranim količinama. Uz to, smanjila je i količinu porcija koje je jela. Počeka je svaki dan da hoda, a u početku napor joj je bio čak i 1500 koraka, a sada sa lakoćom pređe i do 20 hiljada koraka dnevno.

– Božić 2019. godine i Božić 2020. godine izgledaju sasvim drugačije, a ne mislim samo na svoj izgled. Ovog Božića mogla sam da normalno dišem, da sve spremim i da mi čak i ostane energije za goste – poručila je ona.

Bio joj je to i prvi Božić, kako kaže, poslije mnogo godina da nije bila očajna zbog svog izgleda i pravi praznik na kojem se nije prejela.

– Moj uspjeh u ovome pokazuje da ja mogu zaista sve. Posebne prilike me neće vratiti na početak zbog toga što se već sutradan vraćam zdravom stilu života. Sada imam 65 kilograma i osjećam se bolje nego ikada prije. Konačno mogu da uživam u svom životu! – poručila je ona.

Preporučeno