Seka Aleksić važi za jednu od najpopularnijih estradnjakinja na Balkanu. Kako su praznici u toku ona je sa svojim mužem Veljkom Božić proslavila i obilježila uz jednu zaista bajkovitu atmosferu. Njihva ljubav je inače zaista jaka i traje već godinama i primjer su kako jedan par javnih ličnosti treba da funkcioniše u braku. Zaista njihva ljubav je čarobna i to se vidi. Kako Seka praznike uglavnom provodi radeći Veljko je odlučio da joj pokaže svoj ljubav na jedan spektakularan način.
Privrženost između njih se očituje i na fotografiji koju je pjevačica pustilana svoj Instagram nalog.

Odmor je dan koji je određen običajima ili zakonom na osnovu kojeg se normalne aktivnosti, posebno posao ili posao, uključujući školu, obustavljaju ili smanjuju. Obično su praznici namijenjeni da omoguće pojedincima da proslave ili obilježe događaj ili tradiciju od kulturnog ili vjerskog značaja. Praznike mogu odrediti vlade, vjerske institucije ili druge grupe ili organizacije. Stepen smanjenja uobičajenih aktivnosti zbog praznika može ovisiti o lokalnim zakonima, običajima, vrsti posla ili osobnom izboru.

Koncept praznika često je nastao u vezi s vjerskim obredima. Namera praznika je bila da se pojedincima omogući da teže religijskim dužnostima vezanim za važne datume u kalendaru. U većini modernih društava, međutim, praznici služe kao rekreativna funkcija kao i svaki drugi vikend ili aktivnosti.

View this post on Instagram

Mir Božiji! Hristos se rodi! 🙏🏻

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on

U mnogim društvima postoje važne razlike između praznika koje određuju vlade i praznici koje određuju vjerske institucije. Na primer, u mnogim pretežno hrišćanskim narodima, praznici koje je dizajnirao vlada mogu biti usredsređeni na hrišćanske praznike, mada ne-hrišćani mogu da posmatraju verske praznike povezane sa njihovom verom. U nekim slučajevima, odmor se može samo nominalno poštovati. Na primer, mnogi Jevreji u Americi i Evropi tretiraju relativno mali jevrejski praznik Hanuke kao “radni praznik”, menjajući veoma malo svojih dnevnih rutina za ovaj dan.

Preporučeno
Loading..