Prošlo je sada već devetnaest godina otkako je Hrvatska izgubila jednu od svojih najslavnijih glumica u 20. stoljeću. Riječ je o Eni Begović, kojoj su svi predviđali blistavu karijeru i brojne uspjehe još od prvog trenutka kada se pojavila u filmskoj industriji, ali niko nije mogao pretpostaviti da je sudbina odlučila da Ena pogine sa samo 40 godina u tragičnoj saobraćajnoj nesreći.

Ena je glumila barunicu Castelli u „Gospodi Glembajevi“, a osim te uloge koja je obilježila njenu karijeru, glumila je i druge velike dame kao što su Ana Karenjina, Teutu, Neru i Desdemonu. Njen doprinos dugo neće biti zaboravljen, a i dalje se svi kunu da je Ena bila jedna od najljepših žena koje su ikad kročile našim prostorima. Ipak, što se tiče Enine ljepote, ona i dalje živi preko Enine kćerke.

Naime, iako ona nije aktivna na društvenim mrežama, što je zaista neobično za djevojku njenih godina, njen otac Josip se s vremena na vrijeme zna pohvaliti sa nekim njenim slikama koje redovno sve ostavljaju bez daha, kako priče o njenoj ljepoti uopšte nisu pretjerane.

Riječ je o djevojci koja neodoljivo podsjeća na svoju majku, ali mnogi smatraju da će ona i nadmašiti Eninu ljepotu o kojoj se priča i dvije decenije poslije njene smrti. Ovo ljeto je ona odlučila da provede na Braču, a uživa u društvu svog brata Lea i njegove supruge, te svog dečka Frana. Čini se kako uživa u lagodnom životu, ali činjenica je da njen život uopšte nije bio tako lagan kako se mnogima zna učiniti.

Preporučeno
Loading..