Jučer oko 17 sati, izbio je požar u garažama u Opštoj bolnici u jagodini, a portparol PU u tom gradu je za medije rekla da su vatrogasci na terenu i da se trenutno bore sa vatrenom stihijom i da na svu sreću niko nije povrijeđen. Gordana Cvetić je rekla da se još uvijek ne zna koji je tačan uzrok požara, ali da će ekipa izać na teren čim se vatra ugasi kako bi potražili sve eventualne tragove i obavili uviđaj. Poznato je da su se u garažama nalazili i automobili koji najvjerovatnije pripadaju uposlenicima ove bolnice, a o visini štete koja je nastala ovim požarom, javnost će biti naknadno obavještena.

Opšta bolnica Jagodina nalazi se u sjedištu Pomoravskog upravnog okruga, a radi se o samostalnoj zdravstvenoj ustanovi koja je sa radom započela 1.1.2008. godine, kada su se u njoj počeli obavljati specijalistički pregledi, bitne konsultacije i stacionirana zdravstvena djelatnost na sekundarnom nivou, koji je morao da podrazumijeva prijem i zbrinjavanje pacijenata koji su se nalazili u urgentnom stanju. U tom periodu se također počela obavljati i dijagnostika, liječenje, rehabilitacija na polikliničkom nivou, zdravstvena njega kao i specijalistički pregledi.

https://www.facebook.com/watch/?v=852885355186637

Jagodina kao mjesto postoji već nekih 6 vijekova, a za to vrijeme je svoje ime mijenjala čak 3 puta: Jagodna, Jagodina i Svetozarevo. Navodno je svoje sadašnje ime ovaj grad dobio po jednoj krčmarici čije ime biješe Jagoda, koja je preko dana slućila goste u krčmi, a po noći sa još 40 razbojnika pljačkala i napadala karavane koju su prolazili u blizini. Prema zadnjem popisu stanovništva, Jagodina ima 37 hiljada stanovnika.

Preporučeno