Što se tiče današnjeg članka pričat ćemo malo o zdravlju i tome koliko je važno da on njemu vodimo računa.
Mi generalno nemamo tu naviku da odlazimo na redovne kontrole kod doktora, niti da pazimo šta jedemo, a u nekoliko članak do sada smo pisali upravo o tome.
Isto tako mi imamo naviku  da ukoliko nas nešto zaboli mi odmah posežemo za raznim lijekovima, a skoro nikada se ne osvrnemo oko sebe i pokušamo da u prirodi pronađemo riješenje.

U današnjem članku ćemo pričati upravo o jednoj takvoj stvari, tačnije napitku koji zasigurno spada u ona najzdravije, ali i o tome koliko mi ustvari griješimo kada je priprema ovog napitka u pitanju.

Naravno, radi se o čaju i svjesni smo da u svijetu postoji na desetine hiljada, ako ne i više različitih vrsta čaja za razne stvari.

Kada pripremamo bilo koji čaj mi prvo stavomo vodu da prokuha i onda tu vodu prelijemo preko kesice čaja i stavimo neko vrijeme u šolji tako.

To je pogrešan ančin pravljenja ovog napitka.
Ukoliko je temperatura vode previše vrela ona može da uništi svojstva čaja, ali isto tako ukoliko čak i previše zasladimo to se isto može desiti

Da bi čaj zadržao sva svojstva voda ne bi smjela da bue toplija od 80 stepeni i ono na šta morate obratiti pažnju jeste da kesicu čaja ili osušene biljke ne držite dugo u vodi. Dovoljno je nekih dvije minute ili onoliko koliko piše na kesici.

Isto tako morate paziti da li ćete ga sladiti bilo da se radi o šećeru ili medu.

Da li ste vi znali za ovaj način pravljenja čaja?

Preporučeno