Sezona ljetovanja i godišnjih odmora uveliko traje, a ukoliko niste jedni od onih koji vole da svoje putovanje isplaniraju do posljednje detalja, vjerovatno se i vi sad pitate gdje da ljetujete, te koja je opcija najbolja za vaš novčanik. U našem današnjem članku vam donosimo poređenje između tri vrhunske destinacije, Hrvatska, Crna Gora i Grčka, a imat ćete priliku da saznate u kojoj državi biste najbolje prošli.

Kada je riječ o cijenama u Grčkoj, iako se cijene u odnosu na godinu koja je iza nas nisu značajnije mijenale, za jednu četveročlanu porodicu biste u Grčkoj morali da izdvojite oko 370 eura za ljetovanje. Ono što je karakteristično za Grčku, jeste da je kod njih ponekad taksi i jeftiniji od vožnje autobusom, a cijena smještaja je u odnosu na prošlu godinu porasla za malih pet do deset posto.

U Hrvatskoj ćete ove godine za litar mlijeka morati da izdvojite 0.9 eura, dok će vas hljeb koštati 0.89 eura. Bogatiji ručak u hrvatskim restoranima može da dosegne cijenu i do stotinu eura, iako će vas uglavnom koštati najmanje deset eura gdje god da odlučite da sjedete. Kako god, euro je start za taksi na dužim relacijama, dok za kraće relacije kod njih važi start od dva eura uglavnom.

Na kraju, najbolja opcija jeste Crna Gora, gdje su cijene ostale na nivou od prošle godine, pa biste tako u Crnoj Gori za hljeb morali da izdvojite 0.57 eura, za litar mlijeka 0.77, a cijene ležaljki biste plaćali od pet do petnaest eura.

Preporučeno
Loading..