Pogled na prljava stakla od rerne svakako smetaju svakome, i mnogo ih nervira. Međutim, ne znate kako ih oprati jer je riječ o prljavštini koja se nalazi između dva stakla. Sada vas pitamo, da li ste znali da vrata rerne možete da rasklopite i učinite da se vaše staklo od rerne sija kao prvog dana kada ste je kupili. Prvo što treba da uradite jeste da pronađete odgovarajući šrafsciger, ozbirom da su šrafovi u svakoj rerni različiti.

Onda je potrebno da povedete računa da su vrata dobro podržana nečim kako ne bi došlo do njihovog pada i razbila se, onoga trenutka kada budete odvrnuli sve šrafove. Tek nakon što ste dobro osigurali vrata i stavili nešto čvrsto ispod njih, možete da krenete sa odvijanjem šrafova. Kada sve odvrnete, primjetit ćete da možete da razdvojite vrata, ali i dalje sa vratim rukujte vrlo pažljivo jer sa spoljašnje strane staklo u velikom broju slučajeva nije osigurano. Kada ste sve rasklopili, sada možete da operete stakla. Kao završni detalj možete da napravite smjesu sirćeta i vode, kako biste se riješili i posljednjeg traga masnoće.

Ovaj trik je veoma jednostavan a pomoći će vam da se vaša rerna sjaji kao prvog dana. Samo je potrebno da dobro osigurate stakla prilikom odvrtanja šrafova, kako ona ne bi ispala i razbila se. Napravite domaću smjesu sa čišćenje i bacite se na posao. Vaša rerna će vam biti zahvalna a vi ćete se mnogo bolje osjećati kada sljedeći put budete vidjeli hranu jasno, a ne kroz mrlje i fleke kao do sada.

Preporučeno