Ono što i svaka žena zna, drvene podove je puno lakše prati od tepiha, ali se oni i brže prljaju, posebno ukoliko u kućanstvu žive djeca i životinje.

Veliki broj ljudi tada posegnu za mopom i kantom vode, pa krenu u čišćenje, ali jedna profesionalna čistačica je upozorila na grešku koju čine skoro svi, zbog koje podovi mogu da postanu još prljavi nego što jesu.

U videu koji je objavila na društvenoj mreži Tik Tok je objasnila da bi se pod uvijek trebao prati tako da se prate drvene linije na podu.

“Kad je u pitanju način života, više volim ljude koji se protive uobičajenom načinu života. Ali, što se tiče čišćenja, ne želim vidjeti nikoga da ide suprotno od smjera drva. Kad pod perete tako da mop vučete bočno, prljavština i čestice se sve zaglave u pukotinama poda. Kad idete uz linije, dobivate lijepi, čisti sjaj poda kakav i želite”, objasnila je.

Njen video je vrlo brzo postao viralan hit te je prikupio više od 200 hiljada pregleda, a brojni komentatori su joj zahvalili zbog otkrivenog trika.

“Sada znam zašto je moj pod uvijek tako prljav, sve sam radila pogrešno”, napisala je jedna od komentatorica.

“Moja mama me je uvijek ovom učila”, dodala je druga.

“Jao, pa zašto ovo tek sada znam? Baš sam se patila sa tim česticama prljavštine, a nisam ni znala da je zapravo u tome problem, hvala”, bio je još jedan od komentara zadovoljnih žena koje su probale njen trik.

Video možete pogledati na linku OVDJE.

Preporučeno