Poznata glumica Ljiljana Jakšić, velikom broju ljudi je poznata kao Salaveta iz Kursadžija, dok u posljednih nekoliko godina uveseljava goste u Skadarliji.

Prije par sedmica je proslavila svoj 59. rođendan, a kćerka Darija, koju je rodila u 52. godini, joj je otpjevala rođendansku pjesmicu još dan prije rođendana. Inače, ona je danas samohrana majka, s obzirom na to da ju je ostavio partner, zbog čega joj je kćerkica zaista najveća radost u njenom životu.

“Evo upravo sada pravim tortu, kćerkica mi je još juče pjevala: “Danas nam je divan dan, divan dan”, zvala me je i rodbina i čestitali su mi rođendan. Sada pravimo tortu u obliku srca, a poslije ćemo da duvamo svjećice”, rekla je ona.

Kada se radi o rođendanskim željama, ona kazuje kako joj je najveća želja da više ne bude korone i da se opet vrati svojim nastupima u Skadarliji.

“Moja rođendanska želja je da korone više nema, da svi budemo zdravi, da bude posla u Skadarliji i da svi budemo nasmijani i naravno zdravi i ja i moja Darija i svi vi zajedno s nama”, poručila je Ljiljana.

Da podsjetimo, nakon velike borbe da postane majka u jednom trenutku čuvena Salaveta je odustala od toga. Međutim, kad se najmanje nadala obradovala je najljepša moguća vijest. Ali, ubrzo nakon što je saznala da je u drugom stanju, partner ju je napustio, a ona je odlučila da svoju djevojčicu odgaja sama i da joj niko sem nje i ne treba.

Preporučeno