Rijetke su osobe koje ne vole da unutrašnjost svog doma ukrase raznim cvijećem, ali ne sumnjamo da će se svi složiti da je ponekad  zaista teško održavati isto. Ukoliko ste primjetili da je vaše cvijeće stalno beživotno, da mu opadaju listovi ili da su svi požutjeli, onda će vam se dopasti recept koji vam donosimo u našem današnjem članku, a koji će skoro provjereno da baš vaše biljke vrati u život.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept jeste jedna kora od banane, zatim kašika mljevene kafe, ljuska od jednog jajeta i spremni ste za pripremu. Sljedeći korak jeste da sve ove sastojke ubacite u blender, te da to prelijete jednim litrom vode. Zatim izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete sjedinjenu, homogenu smjesu.

Nakon toga ono što treba da uradite jeste da tu dobijenu smjesu kašikom pospete po svojoj biljci. Nemojte da pretjerujete sa količinama, kako listovi ne bi pootpadali zbog težine smjese koju ćete da nanesete na njih. Rezultati će u svakom slučaju da vas oduševe, u to budite posve sigurni.

Ukoliko i vi inače imate neki trik koji koristite kako bi svoje biljke doveli u što bolje stanje, podijelite ga s nama u komentarima, ne sumnjamo da će vam naši čitatelji koji vjerno prate sadržaj koji dijelimo sa njima biti zahvalni na vašoj velikodušnosti.