Vrećice čaja za mnoge ljude je samo artikal koji se koristi u jednokratne svrhe. Jedna vrećiva čaja je bila jednaka jednoj šolji čaja, ali to ne mora više biti tako.Vjerujemo da vam nikada prije nije palo na pamet da nakon što ispijete čaj, filter vrećicu ostavite sa strane kako biste je mogli ponovo iskoristiti. Vjerovali ili ne, ona se ipak može iskoristiti u druge svrhe osim za ispijanje omiljenog čaja. U nastavku ovog članka vam donosimo 3 načina kako možete iskoristiti kesice od čaja u domaćinstvu.

Očistite prozore

Čaj može ukloniti masnoću i mrlje sa ogledala i prozora. Jednostavno skuhajte “drugu rundu” čaja s jednom ili dvije stare vrećice i koristite tu vodu i same kesice kao sredstvo za čišćenje.

Osvježite svoju garderobu i obuću

Kako biste uklonili ustajale mirise iz vašeg ormara, stavite u njega teglu ili tanjir s nekoliko suhih vrećica čaja koji će “upiti” neugodne mirise i dati vašem ormaru svjež miris. Isto možete učiniti i s cipelama: ako imaju neugodan miris, stavite u njih osušene i već korištene vrećice čaja.

Rješenje i za tepih

Da biste osvježili stari tepih, jednostavno stavite na njega vrećice čaja koje su se već osušile. Ostavite da odstoji deset minuta i kasnije ih jednostavno možete usisati.

Ekološki očistite posuđe

Natopite prljavo posuđe u vodi u kojoj se nalaze i dvije iskorištene vrećice čaja. Tako ćete bez upotrebe štetnih i agresivnih sredstava moći ukloniti prljavštinu sa vašeg suđa. Čaj će pomoći da se masnoće rastvore, ali i odvoje zalijepljeni ostaci hrane, te vas na taj način spasiti mukotrpnog struganja.

Preporučeno