Kada većinu vremena provodim kod kuće, računi za struju se uglavnom dupliraju.

Ovih dana ćemo se baviti sa tim na koje sve načine možete da uštedite na računima. Prvi na spisku se nalazi jedan od najvećih potrošača u domaćinstvu a to je bojler.

Da li je bolje da bojler stalno držite uključenim ili ga paliti po potrebi, sada ćete pročitati konačni odgovor.

Nekad ćete dobiti savjet da je mnogo bolje da bojler ostavite uključenim po cijeli dan i noć, jer onda nije dužan da grije svu vodu, već će je samo dogrijati. Dok drugi govore da je  najbolje paliti ga po potrebi. A evo šta na to sve kaže jedan serviser ovih kućnih aparata.

– Totalno nije istina da je za smanjenje troškova bolje držati bojler stalno upaljenim. Normalno je da sve zavisi od broja članova domaćinstva. Tako, ako je u pitanju jedna osoba ili bračni par, njima je racionalnije da bojler uključuju samo kada im je to potrebno. A, kada je u pitanju porodica sa većim brojem članova, njima je sigurno najzgodnije da bojler stalno bude uključen, razlog tome je što  će u svakom trenutku nekom trebati voda – rekao je za “Ženu” Marko Todorović, serviser bijele tehnike i kućni majstor. Još je dodao da i namjena bojlera ima veliku ulogu – ukolike je bojler namenjen samo za tuširanje, onda je normalnije da ga povremeno palite, a ako se radi o velikom protočnom bojleru koji koristite i u kuhinjske namjene, onda ćete ga sigurno gasiti jako rijetko.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Preporučeno