U koju god kuhinju da uđete, ukoliko ušetate u kuhinju i zavirite u ladicu na dnu šporeta, tamo ćete naći plehove i ostale pomoćne stvari u kuhinji, kao što su kese rukavice za rernu i slično Međutim, iako se čini kako joj je to jedina moguća namjena, zapravo joj je svrha koju su joj dodijelili proizvođači šporeta, u potpunosti drugačija. Naime, ova ladica zapravo služi tome da održava temperaturu jela koje je pripremljeno.

Ukoliko pripremate veći porodični ručak, ili generalno okupljate veći broj ljudi, pa čekate kako bi se svi okupili da bi ručak mogao početi, upravo tu treba da stavite jelo kako bi ono bilo idealne temperature koliko god da bi gosti kasnili. Uz svako upustvo za upotrebu koje inače dolazi uz rernu, a koje da budemo realni, niko od nas ne čita, striktno vezano za ovu ladicu piše sljedeće: Topla fioka čuva temperaturu tople hrane na temperaturi idealnoj za posluživanje. U nju uvijek stavljajte vruću hranu. Hladan obrok ili onaj obrok koji se nalazi na sobnoj temperaturi ne može se ugrijati niti skuhati u ovoj ladici.

Eto nadamo se da smo vam pomogli da odgonetnete čemu ova fioka zaista služi i da će vam njena istinska funkcio biti od veće koristi nego od onog za šta je sada koristite. Sigurni smo da ovo do sada niste znali, kao da nikad ovu informaciju niste pročitali na upustvu za upotrebu. Od sada će vaš ručak uvijek biti topao i spreman za posluživanje kada god vam je to potrebno, bez da prije morate paliti ringle kako biste ponovo ugrijali ručak.

Preporučeno