Vladimir Putin je bio u Srbiji i sva srpska elita se okupila na dolasku velikog slavenskog oca.

O Kaljinki:

“Kalinka” (ruski: Kalinka) je ruska pjesma napisana 1860. godine od strane kompozitora i folklorista Ivana Larionova i prvi put izvedena u Saratovu kao dio kazališne zabave koju je skladao. Uskoro je dodan u repertoar folklorne grupe.
Refren pesme odnosi se na Kalinku koja je snežna lopta (Viburnum opulus). Ima brzi tempo i lagane tekstove. Glavni refren (Kalinka, Kalinka …) povećava se vremenom svaki put kada se pjeva. Jedan od najpoznatijih pjevača ove pjesme bio je Evgenij Beljajev (1926-1994).
Kalinka se smatra jednom od najpoznatijih ruskih narodnih i narodnih pjesama u Rusiji i cijelom svijetu.

Instrumentalne orguljske verzije ove pesme mogu se naći u Sjevernoameričkim hokejskim arenama. Tehno-infused verzija “Kalinke” uživo orguljašice Dave Calendine igra kada je Detroit Red Wings napadač Pavel Datsyuk postigao gol.

Nastupio je u filmu Tonight We Sing iz 1953. godine u izvedbi italijanskog američkog opernog basa i glumca Ezia Pinze. Film je bio polu-biografija ruskog basa, Feodora Chaliapina koji je slavno pjevao i, u prvim danima snimanja, snimio pjesmu za HMV / Victor. Pinza je snimljena na 10-inčnom LP izdanju albuma iz iste godine, slučajno iz RCA Victor.

Godine 1962. pjeva se u holivudskom filmu Taras Bulba, filmu temeljenom na romanu Nikolaja Gogola, postavljenom u Ukrajini iz 16. stoljeća, u kojem glume Yul Brynner i Tony Curtis, iako su stihovi potpuno izmijenjeni kako bi odgovarali sceni.

U verziji Tetrisa iz 1988. godine u Atariju, Kalinka je predstavljena kao jedna od njenih tematskih pesama; međutim, to je pogrešno označeno “KARINKA” u NES verziji. Od tada, Kalinka je često bila uključena u licencirane Tetris igre, pored Korobeinikija i Trojke, od kojih je prva sada poznata kao “Tetris tema”.

Preporučeno
Loading..