Večeras je Beograd u znaku vatre i dima, nažalost, a veliki broj građana gleda sa nevjericom šta se to dešava na Zvezdari.

Naime, kako je sinoć dojavljeno, buknula je vatra u ulici Ćirila i Metodija u beogradskom naselju Zvezdara, tačnije u staroj zgradi koja se nalazi prekpputa osnovne škole IVan Goran Kovačić. Još uvijek nije utvrđen tačan uzrok požara koji je krenuo buktati sa drugog sprata, te se potom proširio i na druge stanove na spratovima iznad ali i na drugu zgradu, radi čega su svi stanari iz tih i okolnih zgrada morali biti evakuisani.

Ipak se iz još uvijek nepotvrđenih informacija saznalo kako je do ovog nemilog događaja došlo zato što se zapalio kotao za grijanje. Požar je krenuo oko pola devet nevečer, a iz stana gdje se sve ovo desilo evakuisani su i M.J. (78), J.M. (85) i J.M. (82), dok je J.M. (85), još i nepokretna, što je još više otežalo evakuaciju, pa se ona dodatno nagutala dima koji je bio uzrok požara. Mnogi su ostali iznenađeni kad su čuli vijest o ovom događaju, posebno što je upravo ta zgrada bila jedna od prestižnih zgrada, zgrada pod nazivom Oaza, a tu su nekad živjele i brojne poznate ličnosti, kao što su Jovana i Željko Joksimović Nataša Bekvalaca, Jelene Tomašević i brojne druge.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić se isto tako oglasio o nemilom događaju nakon što je otkriveno da su i članovi njegove porodice, tačnije njegova majka i sestra isto tako bile u jednoj zgradi odakle su evakuisani stanari, a Dačić je kazao da su obje dobro, iako je sestra preživjela veliki strah, posebno zbog toga što je trudna već šest mejseci, ali je dodao da su ipak dobroh zdravstvenog stanja, iako se baš preplašio za njih.

Preporučeno