Darija Kisić Tepavčević je epidemiolog koja je preko noći postala poznata na teriotiji čitavog Balkana. Ona je u mladosti uživala u bavljenju jednim od zimskih sportova. Tokom svog odrastanja je uživala u čarima umjetničkog klizanja, ali je na kraju ipak izabrala profesiju doktora. Bila j isuviše mlada da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 1984, koje su se te godine održavale u Sarajevu, kako su neki mediji prenijeli. Međutim te čuvene Zimske olimpijske igre upravo su još više probudile strasti za ovim sportom.

Ona danas vrši funkciju zamjenika direktora Instituta za javno dravstvo “Milan Jovanović Batut”, a također je članica i kriznog štaba Vlade Srbije koji se bori protiv pandemije korona virusa. Pored svega toga, profesor je i na medicinskom fakultetu u Beogradu kojeg je završila sa prosječnom ocjenom od 9,60. Doktorica Dijana Kisić Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. U prvim ratnim danima kada je imala samo 17 godine, zajedno sa svojim roditeljima i bratom, izbjegla je u Bileću, rodnom mjestu njenog oca.

Tamo je završila i gimnaziju, a oni koji su je poznavali iz tog vremena, rekli su da je bila među najboljim đacima. Poslije završene srednje škole, sa svojom porodicom se seli u Beograd. Prema navodima iz zvanične biografije, Medicinski fakultet je završila u Beogradu 2001. godine. Na istom tom fakultetu je i magistrirala 2006. godine iz oblasti epidemiologije, a svoj doktorski rad je branila na temu: “Prediktivna vrijednost kvalitete života u procjeni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom.

Preporučeno