Ne postoji niti jedan kanala na našim TV ekranima, a da u nekom od termina ne ide u eter neka serija.

Nekako sa početka ovog vijeka je krenulo ludački sa španskim serijama, preplavile su sve i zaludjele veliki broj žena pa su se čak i djeci davala imena po svim tim popularnim likovima iz serija. Nakon toga su španske serija polako prepustile prednost i termine turskim serijama i malo po malo pa su i po dvije tri dnevno na repertoaru za praćenje. Pa dotle i ide da se više ne zna u kojoj seriji glumi neki glumac, inače jedni te isti likovi dolaze iz serije u seriju.

Ima i indijskih serija, i t ne malo ali su nekako turske serije puno gledanije, zbog tema i scenarija, ali i svakako zbog glumaca. Jedna od najgledanijih serija posljednjih godina od ženskih ali i od muških gledalaca, je sigurno serija Sulejman Veličanstveni. Veliki broj likova su obilježili ovu seriju, kako muški tako i ženski likovi, svi su maestralno odguralis voje uloge a jedan od posebno simpatičnih i dragih likova iz ove serije je sigurno “Zumbul aga”, tačnije glumac koji je igrao ovu ulogu.

Zumbul aga je zasigurno jedan od najkompleksnijih i najinteresantnijih likova u širokoj paleti glumake postave ovog hita popularnog u mnogim zemljama svijeta, a posebno na Balkanu.

Ko je zapravo Zumbul Aga? Ovo je poznati turski glumac Selim Bajraktar, tačno je da mu je urpavo ova uloga donijela pravu stvar i otvorila puteve za mnoge druge projekte ali je nekako dugo pamćen upravo kao Zumbul Aga, evnuh u haremu Sulejmana Veličanstvnog.

Vjerujemo da ste ga zapazili i do sada u nekim serijama, glumi obično neke muškarčine, impresivne likove pa ga je vjerovatno teže prepozanti zbog toga što i dalje vidimo Zumbul Agu.

Preporučeno