Davor Božinović koji je hrvatski ministar unutrašnjih poslova je danas rekao da je produžena zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju i BiH.

– Odlučili smo da produžimo mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je odlučena juče, a danas je ona produžena – saopštio je Božinović na komemoraciji braniteljima u Dalju iz 1991. godine.

On je objasnio da ovo ne znači da je nastala totalna blokada, i doda je da postoji i određeni izuzetci kada je u pitanju prelazak granice i ulazak na teritoriju Hrvatske, a pogotovo kada je riječ o tranzitu, prenio je “Index”.

– Međutim, s obzirom na odvijanje epidemiološke situacije u susjedstvu, nije bio nikakav razlog da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice – rekao je Božinović.

Izgleda da je ova godina odlučila da neće ni sa čim da nas obraduje pa tako skoro svakim mjesecom se dešava nešto loše. Počevši sa požarima, zemljotresima i što je najgore sa korona virusom. Ovaj virus je zastupljen već mjesecima i do danas za njega nije pronađen lijek koji bi mogao da ga eliminiše. Osim lijeka, i sam virus se istražuje i nije sasvim istražen jer svaki danom dolaze nove obavijesti o njemu, i novi simptomi koji se ranije nisu viđali. Ljudima je već preko glave virusa i mjera, pa su se opustili zbog čega se broj zaraženih ponovo počeo povećavati. Niko ne zna kada će se ovaj virus završiti niti kada će se nać lijek koji će ga uništiti.

Preporučeno