Poznata pjevačica koja je nekada bila dio dens grupe Energija sada je jako popularna.

Ona važi za jednu od najpopularnijih pjevačica u zemlji, ali veliki broj ljudi komentarišu i njen atraktivni izgled.

Veliki broj generacija su 90-oj odrastale uz hitove Energija, među kojima su najveći Sedam dana, Suze, Snage mi ponestaje i mnogi drugi. Ali, malo ko danas može da se sjeti da je Ana Kokić na samom početku svoje muzičke karijere, bila pjevačica upravo u ovoj pomenutoj grupi.

Ona je tada imala mnogo tamniju kosu nego danas, a veliki broj je ne bi prepoznali nikako. Kokićeva je bila pjevačica u popularnoj grupi sve do 2003. godine, a onda je već 2006. godine objavila svoj prvi solo album. Ana se udala za vaterpolistu Nikolu Rađena sa kojim je dobila dvije kćerke, a onda su se poslije deset godina braka, razveli.

Ana se od malih nogu interesovala za muziku pa joj je otac odlučio kušiti veliki sintisajzer za Novu godinu. Završila je srednju geološku i hidrometeorološku školu a onda je upisala srednju muzičku školu u Beogradu. Čak šest godina je svirala klavir, ali zbog loše materijalne situacije, roditelji nisu mogli da joj kupe ovaj instrument.

Kada je imala samo petnaest godina, njeni roditelji su se razveli pa je majka sama izdržavala nju i njenu sestru, dok sa ocem nisu u kontaktu.

1999. godine je pjevala sa rok bendom Ametisti, to je trajalo par mjeseci, a onda se bend raspao. U septembru te iste godine je upoznala ŽĐorđa Anđelića i Mileta Novakovića te je postala član grupe Energija.

Preporučeno