Rajko Dujmić je preminuo jučer u 66. godini života od posljedica saobraćajne nesreće.

Inače, ove godine obilježio je čak tri decenije braka sa Snježanom, kojoj se zavjetovao na vječnu ljubav 1990. godine.

“Bilo je puno žena i puno ljubavi, ali ne mogu biti sa nekim samo na osnovu fizičke privlačnosti. Mora da postoji zajedničko srce koje kuca, a imam sina Tina. Njegovom majkom se nisam oženio, oženio sam se Snježanom sa kojom sam već, hvala Bogu, 20 godina u braku. Teško je trpiti umjetnika, i meni je sa mnom teško. I najteže mi je sa sobom da izađem na kraj”, rekao je prije punih 10 godina legendarni frontmen “Novih fosila”.

Kriza u njihovom braku desila se 2015. godine, kada je Rajko fizički nasrnuo na suprugu.

Policija ga je tada, kako su prenijeli mediji, privela jer je suprugu Snježanu zgrabio za vrat i silom pokušao da je izbaci iz stana dok je bio pod dejstvom alkohola. Komšije su tada odmah pozvale policiju zbog buke.

“Bili smo zajedno u stanu,a cijeli dan je pio i puštao svoje dvije omiljene pjesme od dive Vitni Hjuston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je da plače i odjednom je bez ikakvog razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz našeg stana. Susjedi su čuli buku, uplašili se i odmah zvali policiju”, izjavila je tada Snježana.

Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda, a prijetile su mu čak i tri godine zatvora. Ipak, zbog ovog slučaja Dujmiću je dobio i šest mjeseci uslovno, uz dvije godine. Boravak u zatvoru 2015. godine Rajku je baš teško pao. Navodno je neprestano bio pod lijekovima, a veselio se samo posjetama svoje supruge koja mu je dolazila svaki dan.

Preporučeno