U Banja Luci su se iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka oglasili kada je u pitanju ispitivanje i privođenje Draška Stanivukovića koji je inače poslanik u Narodnoj supštini Republike Srpske.

Stanivuković se sumnjiči da je izazivao nered i da je podstrekivao sukobe i nasilje te da je na taj način ugrozi javni red i mir.
Neki od najbližih saradnika Davora Dragičevića su i sami rekli da Stanivuković ima isključivo političke motive zbog kojih se pridružio grupi.

Okružno tužilaštvo u Banja Luci 2. januara 2019. godine, nakon krivičnog djela Uprave policije Banja Luka, podnijelo je prijavu protiv osumnjičene Stanišuković Draške, rođene 1993. godine u Banja Luci, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja nereda iz Član 358 (1) Krivičnog zakona Republike Srpske. U periodu od 27. do 30. decembra 2018. godine bio je uključen u grupu velikog broja ljudi na području Banja Luke i bio je izložen ozbiljnoj prijetnji izvršenju nasilja, čime je ugrožen javni red i mir i ugrožena sigurnost dviju osoba – Tužilaštvo.

Podsjetimo, Stanovuković je obavljen 2. januara 2019. godine, oko 18 sati za istragu u Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Tužilac ga je ispitivao o okolnostima krivičnog djela.

Nakon istrage osumnjičeni je pušten da se brani jer nije ispunjen pravni osnov za predlaganje rješenja o pritvoru iz člana 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalja istraga će se nastaviti u redovnoj proceduri, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Preporučeno
Loading..