Kada je riječ o finansijskoj situaciji na Balkanu, činjenica je da je stanje zaista loše, posebno za mlade ljude koji tek pokušavaju da se osamostale, te za penzionere koji imaju neka mizerna primanja koja u većini slučajeva nisu ni dovoljna za osnovne životne potrebe.

Kada je nedavno jedna djevojka na Twitteru podijelila šta joj se dogodilo na radnom mjestu, svi su  bili ganuti, ali i bijesni zbog toga što je ovo najbolji dokaz da živimo u jadnom vremenu, te da je samo pojedincima dobro. Naime, ova djevojka inače radi u jednom lokalu za igre na sreću, a jednog dana joj je došao jedan djed po svoj dobitak od 19 hiljada dinara.

Kada je službenica provjerica, ispostavilo se da je dobitak ipak negdje oko 129 hiljada dinara, a to je doslovno rasplakalo tog djeda. Kada su ga ostali prisutni upitali zbog čega je tako emotivno rekao, on je kroz suze otkrio da od prošle godine nije mogao da podigne spomenik svojoj ženi koja je preminula, ali da je sada presretan što će konačno biti u mogućnosti.

Svi oni koji su tu bili u datom trenutku nisu mogli da zadrže suze, a i kasnije se na društvenim mrežama priča proširila, te su se svi pitali zbog čega pristajemo na to da živimo u društvu gdje su ovakve stvari luksuz, koji nažalost, većina sebi uopšte ne može ni na priušti. Rado bismo čuli i vaše stavove što se tiče ove teme, pa podijelite s nama ono što vi mislite o ovome.

Preporučeno
Loading..