Verujemo da nema osobe koja do sada nije čula legendarnog srpskog doktora Miroslava Petrovića, koji ubeđuje mlađe generacije da od škola i fakulteta nikada ništa nećete imati. Mnogi ga osuđuju, ali kada se malo bolje pogleda, da li vam treba danas Njutnov zakon? Naravno da ne treba, ali da se neke osnove moraju proći to je sitina. Mi danas govorimo o tišičnom primeru, kako vam ne trebaju visoke škole, da bi lepo zarađivali i živeli od plodova svoga rada. 

Tako nam sledeća priča dolazi sa Kupresa, gde Izudin živi sa suprugom i dvoje dece, i to od stočarstva. Područje gde on živi neki iz gradova plaćaju parama da dođu na vikend, a on tu živi, i lepo tarađuje od svoga posla, odnosno od stoke. Naime, on zajedno sa suprugom danas ima skoro 2.000 ovaca o kojima se oni brinu. Kako kaže, najlepše je kada ujutro ustane i čuje ptičice, i ne gleda dnevnik i ne sluša tračeve, televiziju skoro da i ne gleda, a i ne interesuje ga. Dalje je dodao da od kada političari rukovode državom, svi smo mi postali njihove ove, a oni su čobani. Napominje da na mesećnom nivou može da zaradi i do 2.000 evra.

“Ovca mora da se čuva, bilo ih 10 ili hiljadu, meni je svejedno, moraš da ih čuvaš. Ovca, što se kaže, traži “stojana”, da si uvek tu uz nju, da stojiš uz nju, ima vukova, medveda, da je čuvaš – kaže mladi pastir. Video je inače uradio i Srećko Stipović, a njegov video je do sada pregledan skoro 700.000 puta. 

Preporučeno