Dijana Hrkalović koja je bivša državna sekretarka MUP, nedavno je ispitivana u policiji zbog nezakonitog prisluškivanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u toku 2019. godine je mijenjala svoj identiet. Ona je, kako je potvrdilo više izvora iz policije oko mjesec dana po odlasku iz MUP promijenila ime u Rina Nika.

Ona je ovo ime koristila sljedeća četiri mjeseca da bi krajem novambra 2019. godine vratila svoje starlo lično ime na Dijana Hrkalović. Osim imena i prezimena, mijenjala je i svoje mjesto boravišta. Time je čak par puta mijenjala neke lične podatke, a posljedni put je to, kako smo saznali, učinila jučer u jednoj beogradskoj opštini.

Malo šta je izazvalo ovakav potres u javnosti kao kada se tog maja 2019. godine ministar Nebojša Stefanvić zahvalio Dijani Hrkalović, zvanično državnoj sekretarki, a nezvanično ženi koja je verdila i oblačila ovim sistemom, na saradnji. Ona je otišla iz MUP prvog juna 2019. godine, a javnost do danas nije saznala prave razloge za sklanjanje ove itekako uticajne žene iz državnog aparata.

Ostala su da vise u zraku pitanja o njenoj povezanosti s ljudima iz kriminalne sredine, obračunu škaljarskog i kavačkog klana, mafijačim ubistivima itd. Prema nekim spekulacijama, ona je bila bliska s članovima kavačkog klana, pa bi se razlog promjene identiteta mogao tražiti u mogućem strahu od suprostavljenog škaljarskog klana.

Prema podacima do kojih smo došli, priča o promjeni identiteta Dijane Hrkalović dobija skoro filmski zaplet.

– Riješenjem Gradske uprave, odjeljenje Zvezdara, od 19. jula 2019. godine, promenjeno je lično ime Dijana Hrkalović u novo lično ime Nika Rina – piše u dokumentima, a navodi naš izvor.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno